Γενειοπλαστική

Η γενειοπλαστική ή πλαστική του πηγουνιού είναι μια χειρουργική επέμβαση που έχει σαν σκοπό την αύξηση της προβολής του πηγουνιού προς τα εμπρός.

Από το 1999 κάνουμε την επέμβαση και είδαμε ότι την πρώτη δεκαετία δεν είχαμε αύξηση του αριθμού των υποψηφίων που ενδιαφερόταν για την επέμβαση.

Από το 2010 και μετά ο αριθμός αυξήθηκε και ο λόγος είναι η έξαρση των social media με αποτέλεσμα ο καθένας μπορεί να πάρει μια selfie και να δει τις ατέλειες του προσώπου.

Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ο αριθμός έχει αυξηθεί και όλο και περισσότερος κόσμος ζητάει την επέμβαση.

Η πλαστική στο πηγούνι μπορεί να συνδυασθεί με ρινοπλαστική αλλά και με άλλα ενθέματα όπως τα ενθέματα στις γωνίες της κάτω γνάθου, με αυξητική των ζυγωματικών κλπ,.

Σας πληροφορούμε ότι αρκετοί ζητάνε την επέμβαση για να αποκτήσουν ένα θεληματικό πηγούνι χωρίς απαραίτητα να έχουν μεγάλο υπογενισμό. 

  

Η ανάλυση του προσώπου γίνεται στο ιατρείο και μπορούμε με ειδικό software να δούμε το μέγεθος του προβλήματος και να προτείνουμε την λύση.


 

Κατά την κλινική εξέταση ελέγχεται η σύγκλειση των δοντιών και όταν συνυπάρχουν προβλήματα σύγκλισης τότε γίνεται ορθο-γναθική ανάλυση.

 

Στο 95% των περιπτώσεων η τεχνική που ακολουθούμε είναι με τομή δια μέσου του στόματος που δεν φαίνεται και η τοποθέτηση του ανάλογου μεγέθους ενθέματος συμπαγούς σιλικόνης.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία,δεν πονάει και ο χειρουργημένος μετά από μια ώρα φεύγει από την κλινική.  Συνεπώς η ανάρρωση της γενειοπλαστικής είναι γρήγορη. Δίνονται αντιβιοτικά και ειδικές οδηγίες περιποίησης της στοματικής κοιλότητας.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και υπάρχει ένα πρήξιμο που δεν επηρεάζει τον ασθενή στις δραστηριότητες του.

Η επιστροφή στην εργασία γίνεται μετα από 6 ημέρες.Το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως αλλά την τελική μορφή της γενειοπλαστικής θα την έχετε σε 4-6 εβδομάδες.

Γενειοπλαστική
Δείτε στο βίντεο την συνέντευξη του γνωστού ηθοποιού Ασημάκη Αλεξίου να μιλάει για τις επεμβάσεις τοποθέτησης ενθεμάτων στις γωνίες της κάτω γνάθου και και στο πηγούνι (γενειοπλαστική) που υποβλήθηκε από τον Δρ Ν.Καποσίτα

 

 

Δείτε περιπτώσεις γενειοπλαστικής από το αρχείο του Νώντα Καποσίτα