Προφιλοπλαστική

Λέγοντας προφιλοπλαστική εννοούμε την αρμονία που θα πρέπει να υπάρχει πολλές φορές στο προφίλ μεταξύ μύτης και πηγουνιού. Ένα υποπλαστικό πηγούνι μπορεί να κάνει μια φυσιολογική μύτη να φαίνεται μεγάλη . Επίσης μπορεί να δίνει την εντύπωση ενός χαλαρού λαιμού . Απο την άλλη πλευρά ένα υπερβολικό πηγούνι μπορεί να δίνει την εντύπωση μιας μικρής μύτης. Το τελικό αποτέλεσμα μιας διόρθωσης πρέπει να είναι μια αρμονική σχέση μεταξύ της μύτης και του πηγουνιού.
Η διαμόρφωση του προφίλ του προσώπου παραμένει πάντοτε ένα επίκαιρο θέμα πλαστικής χειρουργικής .Ο σύγχρονος άνθρωπος βομβαρδίζεται καθημερινά από πρότυπα ομορφιάς και αναζητεί την καλύτερη εμφάνιση που θα τον βοηθήσει να γίνει πιο ανταγωνίσιμος σε όλα τα επίπεδα, από το χώρο της εργασίας, εως τη κοινωνική και προσωπική ζωή του.

Πως γίνεται η επέμβαση

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που κάνουν τους περισσότερους άνδρες και γυναίκες να προχωρήσουν σε μια επέμβαση προφιλοπλαστικής είτε αυτή είναι ρινοπλαστική είτε γενειοπλαστική είτε και τα δυο μαζί είναι η κατανόηση της φιλοσοφίας αλλά και της χειρουργικής τεχνικής που ακολουθούμε. Όσο και να προσπαθούν να διαβάσουν, να μελετήσουν και γενικά να κατανοήσουν την επέμβαση από τα έντυπα, τις εφημερίδες, τα περιοδικά, την τηλεόραση, ακόμα και από τους πλαστικούς χειρουργούς είναι δύσκολο να την κατανοήσουν πως αυτή γίνεται. Αυτή η έλλειψη γνώσης και πληροφόρησης γεμίζει αμφιβολίες και φόβο χωρίς λόγο, την υποψήφια ή τον υποψήφιο.

 Σήμερα έχουμε την δυνατότητα στο ιατρείο μας οι υποψήφιοι-ιες να βλέπουν την επέμβαση που τους ενδιαφέρει βήμα-βήμα σε ειδικό πρόραμμα προσομείωσης στα windows xp, vista, windows 7 που μαζί με τις πληροφορίες που τους παρέχουμε (κατά την κλινική εξέταση) να νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια πριν από αυτή.

Η τεχνική

Όταν συνδυάζεται ρινοπλαστική και γενειοπλαστική τότε η τεχνική που αφορά την μύτη εμπίπτει στην ρινοπλαστική και όταν αφορά το πηγούνι εμπίπτει στην γενειοπλαστική (βλέπε στο menu)

Δείτε στο βίντεο την συνέντευξη του γνωστού ηθοποιού Ασημάκη Αλεξίου να μιλάει για τις επεμβάσεις τοποθέτησης ενθεμάτων στις γωνίες της κάτω γνάθου και και στο πηγούνι (γενειοπλαστική) που υποβλήθηκε από τον Δρ Ν.Καποσίτα